Badirudi ezetz, baina zer jaten dugun eta zer ez sekulako eragina daukan gure egunerokoan:
1.-Saia zaitez produktu naturalak kontsumitzen, izan ere, oso manipulatuk dauden produktua pestizidak eta halako produktu kaltegarriak erabiltzen dituzte, ekosistemak kutsatzen dituztenak.
2.-Merkatu lokaletan erosi elikagaiak. Elikagaiak leku batetik bestera mugitzeak, transportatzeak hain zuzen ere, co2 emisioak sortzen ditu. Adibide bat jartzearren, ez da berdina Txinako haragia erostea edo gure herriko haragia erostea.
3.-Haragiaren kontsumoa murriztea. Behiei eta halako animalei zaintzeak eta behar bezalako elikagaiak ematea kutsatu egiten du. Animali hauek metanoa isuri egiten dute kantitate handitan, ozonoa apurtzen dutena, eta zelaien falta ekosistemak suntsitu egiten dituzte(Amazonas) behiek eta halako animaliek zelaia izan dezaten.
4.-Erosterako orduan denboraldiko elikagaiak erosi. Denboralditik kanpo erosten baditugu horreke san nahi du hozkailu erraioldetan egon direla elektrizitatea erabiliz eta honek funtzionatzeko sortzen duen kutsadura handituz.
